Vybíráte destinaci pro svou zimní dovolenou, ale jdou na vás mdloby z cen zájezdů? Nemusíte propadat panice a čekat na last minute akce. Poradíme vám, kam v zimě k moři levně. 

Přemýšlíte, kam v zimě za mořem a teplem? To je otázka, kterou si kladou všichni, kteří neholdují horskému sluníčku a zasněženým svahům. A odpověď se na ni hledá lehce, pokud máte neomezený rozpočet. Když ale chcete ušetřit, může se plánování zimní dovolené u moře zkomplikovat. Máte ale i jiné možnosti než proslulé (a nákladné) Thajsko nebo Karibik. 

Kam v zimě k moři levně

Pokud už jste unavení z doporučení na zimní dovolenou v Egyptě nebo na Kanárských ostrovech, máme pro vás další tipy. Pamatujte ale na to, že ani zimní měsíce v exotice neznamenají vždy stabilní počasí a teploty vzduchu i moře mohou být diametrálně rozdílné v závislosti na konkrétním měsíci. Vybírejte tedy nejen podle krásy země a ceny zájezdu, ale také ještě omrkněte, jaké teploty můžete v konkrétním měsíci očekávat. 

Omán 

kam v zimě k moři levně - Omán

Stále populárnější destinace, která nabízí plážový relax i bohatou historii a scenérie připomínající Tisíc a jednu noc, je lákadlem po celý rok. Hlavní sezóna zde ale začíná až ve chvíli, kdy se Evropané halí do kabátů. Nemusíte se bát nesnesitelné výhně, která zde panuje v létě. V zimě se totiž teplota vzduchu pohybuje kolem 25-30 stupňů °C a podobně teplé je i moře.

Počasí přeje nejen plážovému povalování, ale také objevování středověké arabské architektury. Nemusíte se zde obávat nepříliš dobré pověsti arabských zemí v souvislosti s bezpečností nebo infrastrukturou, tahle země vás přivítá s otevřenou náručí. A navíc, týdenní zájezd do Ománu vyjde už klidně na 17 tisíc Kč na osobu

Maroko

kam v zimě k moři levně - Maroko

Maroko může být dobrou volbou v létě i v zimě, pokud zvolíte ta správná letoviska. Zatímco totiž na severu panuje chlad, v jižních oblastech Maroka je stále příjemné teplo, avšak na šortky už to po večerech být nemusí. Teploty vzduchu dosahují průměrně 20 °C a voda Atlantiku naměří podobné hodnoty.

Marocká dovolená může být opravdu jedinečným zážitkem: jeden den se můžete koupat, další den se vydat na zasněžené vrcholky Atlasu a poté se kochat historickými pevnostmi. Týdenní zájezd vás vyjde na krásných 15 000 Kč na osobu

Spojené arabské emiráty

kam v zimě k moři levně - Emiráty

SAE nejsou jen Dubaj! Nabízí toho k objevování mnohem víc a na své si zde přijdou všichni. Ať už hledáte klid, nebo naopak noční život, vždy si můžete vybrat lokalitu, která vám bude vyhovovat, a to vše v luxusním podání. Kamkoliv se na území SAE v zimě vydáte, můžete se spolehnout na teploty vzduchu kolem 25-30 °C a jen o pár stupňů chladnější moře.

Kromě koupačky se můžete vydat na výlet do přírody, věnovat se svým oblíbeným vodním sportům nebo obdivovat okázale zdobené mešity. Zkrátka perfektní destinace pro únik z mrazivého počasí! A ani menší rozpočet vás limitovat nebude. Emiráty sice mají nálepku útočiště pro boháče, ale zimní zájezdy seženete za cenu srovnatelnou s dovolenou v Egyptě. Týden vás vyjde klidně i jen na 15 000 Kč na osobu.

Kapverdy

kam v zimě k moři levně - Kapverdy

V arabském světě si nevyberete? A co takhle klidná dovolená v obklopení přírody na Kapverdách? Souostroví, které se nachází několik set kilometrů západně od senegalského Dakaru, je skvělou volbou po celý rok, a ani v zimě s dovolenou na některém z ostrovů nešlápnete vedle.

Teploty vzduchu kolem 25-30 °C a voda Atlantiku s teplotou kolem 22 °C vybízí kromě plážového relaxu také k vodním sportům nebo turistice. Zaplesají hlavně surfaři, pro které zima na Kapverdách, především na nejnavštěvovanějším ostrově Sal, znamená hlavní sezónu. Cena zájezdu vám také mrákoty nezpůsobí. Týdenní pobyt na Kapverdách seženete za 19 000 Kč za osobu.

V zimě k moři levně, ale také bezpečně

Už se těšíte na odjezd? Nezapomeňte vždy nejen sledovat aktuální situaci v místě pobytu (například na webu ministerstva zahraničí), ale také se před cestou dobře pojistěte pro případ, že ne všechno poběží podle plánu. Ve vyjmenovaných destinacích vám totiž nepomůže ani evropská kartička pojištěnce, a často ani dlouhodobé cestovní pojištění k platební kartě. Sjednejte si proto kvalitní cestovní pojištění s dostatečným limitem pojištění léčebných výloh a nezapomeňte ani na pojištění rizikových sportů nebo pojištění zavazadel

A kde to nejlepší cestovní pojištění za výhodnou cenu sehnat? Zkuste to na webu RIXO.cz nebo v mobilní appce. Tam vám navíc po sjednání pojištění nahrajeme asistenční kartičku, abyste měli pomocníka na telefonu v případě potřeby vždy po ruce.